6 Tips voor het voorbereiden van je muur voor behang

6 Tips voor het voorbereiden van je muur voor behang

Behang ziet er het beste uit wanneer het mooi strak op de muur zit. Daarom is het essentieel om de muur goed voor te bereiden voordat je met behangen begint.

1. Spijkers verwijderen

Begin met het verwijderen van eventuele spijkers, schroeven en uitstekende pluggen. Deze kunnen niet alleen het nieuwe behang beschadigen, maar ook verwondingen veroorzaken. Als u een klauwhamer gebruikt om spijkers te verwijderen, plaats dan een stevig stuk karton of dun hout tussen de muur en de hamer om beschadigingen te voorkomen.

2. Gaten vullen

Vul gaten, gaatjes en scheuren met het juiste vulmiddel dat past bij de grootte en diepte van de te vullen plekken. Gebruik een plamuurmes voor een gelijkmatige toepassing. Schuur de gevulde gaten na het drogen glad, eerst met grof schuurpapier en vervolgens met fijner schuurpapier. Markeer eventuele schroefgaten die u na het behangen opnieuw wilt gebruiken met een stukje lucifer, zodat het tijdens het behangen door het nieuwe behang kan prikken.

3. Slechte muren

Als de muur kalk bevat of stukken muur loslaten, is deze mogelijk niet geschikt om te behangen. Raadpleeg een vakman om de muur mogelijk eerst te stucen. Ook kleine beschadigingen moeten vooraf behandeld worden om te voorkomen dat behang loslaat tijdens het aanbrengen.

4. Behandelen van de muur

Muren die nog nooit zijn behangen of voorzien zijn van nieuw stucwerk moeten voorbehandeld worden omdat ze sterk kunnen zuigen. Gebruik verdunde behanglijm of latex, afhankelijk van het type behang dat u gaat aanbrengen.

5. Vliesbehang

Als u vliesbehang aanbrengt, houd er dan rekening mee dat het kan doorschijnen. Voor een egale kleur en om kleurverschillen te voorkomen, wordt aanbevolen de muur voor te behandelen met latex. Dit zorgt niet alleen voor een goede voorbereiding, maar geeft ook een gelijkmatige kleur.

Andere soorten behang (Vinyl, Papier, Glasweefsel)

Bij andere soorten behang kunt u de muur voorlijmen met verdunde behanglijm, wat hetzelfde effect heeft als latex in termen van het verminderen van de zuiging van de muur. Overweeg ook hier om de muur van tevoren met latex te behandelen voor een egaal oppervlak, vooral als u later besluit vliesbehang aan te brengen. Dit kan mogelijk extra werk besparen.

Geen tijd om zelf
te behangen?

Ontdek dan het gemak van onze behangservice, met meer dan 30 jaar ervaring in behangwerk voor onze gewaardeerde klanten! Onze professionele behangdienst staat niet alleen klaar om deskundige hulp te bieden bij het aanbrengen van nieuw behang, maar helpt ook bij het moeiteloos verwijderen van oud behang.

Maak een afspraak
Image-header-behangservice