Benodigdheden voor het perfecte behangresultaat

Benodigdheden voor het perfecte behangresultaat

Behangen vereist niet alleen vakkundigheid, maar ook de juiste benodigdheden om een perfect resultaat te krijgen. Hier zijn enkele essentiële benodigdheden die uw behangproject soepel laten verlopen:

1. Behanglijm

Voor het behangen heeft u uiteraard behanglijm nodig. Let er bij de aanschaf op dat niet elk behanglijm hetzelfde is, en verschillende soorten behang vereisen verschillende lijmen. Onze winkel biedt kant-en-klare lijm geschikt voor zowel vlies- als papier(vinyl)behang. Als u liever poederlijm gebruikt, heeft u een emmer en een grote garde nodig om de lijm aan te maken.

2. Insmeren:

Verschillende behangsoorten vereisen verschillende verwerkingsmethoden. Voor vlies- en glasweefselbehang brengt u de behanglijm direct op de muur aan. Bij papier- en vinylbehang moet het behang zelf worden ingesmeerd. Gebruik voor papier- en vinylbehang een behangborstel en een behangtafel voor het insmeren. Bij vlies- en glasweefselbehang volstaan een vachtroller of blokkwast voor het insmeren, zonder de noodzaak van een behangtafel.

3. Aandrukken

Verschillende gereedschappen zijn beschikbaar voor het aandrukken van behang, zoals een aandrukspatel of aandrukroller. Kies het juiste gereedschap op basis van de toplaag van het behang. Voor behang met een papieren toplaag is een zachte aandrukroller aan te raden om beschadiging te voorkomen. Bij behang met een vinyl toplaag hangt de keuze af van de hardheid van het vinyl.

  • Zachte vinylsoorten vereisen een zachte aandrukroller, vergelijkbaar met papieren behang.
  • Harde vinylsoorten, die ook afwasbaar zijn, kunnen worden aangedrukt met een aandrukspatel. Let op de juiste kant van de spatel om beschadigingen te voorkomen.

4. Knippen en Snijden

Muren die nog nooit zijn behangen of voorzien zijn van nieuw stucwerk moeten voorbehandeld worden omdat ze sterk kunnen zuigen. Gebruik verdunde behanglijm of latex, afhankelijk van het type behang dat u gaat aanbrengen.

5. Vliesbehang

Begin met het knippen van de behangbanen voordat u aan het werk gaat. Gebruik een scherpe behangschaar en zorg ervoor dat de banen lang genoeg zijn, waarbij u rekening houdt met eventuele patronen. Na het bevestigen van een baan op de muur, snijdt u deze af met een afbreekmes. Breek het mes na elke 2/3 banen af om het scherp te houden. Gebruik een aandrukspatel langs het plafond om rafels te voorkomen terwijl u de baan afsnijdt.

Geen tijd om zelf
te behangen?

Ontdek dan het gemak van onze behangservice, met meer dan 30 jaar ervaring in behangwerk voor onze gewaardeerde klanten! Onze professionele behangdienst staat niet alleen klaar om deskundige hulp te bieden bij het aanbrengen van nieuw behang, maar helpt ook bij het moeiteloos verwijderen van oud behang.

Maak een afspraak
Image-header-behangservice