Hoe breng je papierbehang aan?

Hoe breng je papierbehang aan?

Papierbehang kan een prachtige en veelzijdige toevoeging zijn aan elke ruimte, maar een zorgvuldige aanpak is essentieel voor een naadloos resultaat. Hier zijn enkele handige tips voor het succesvol aanbrengen van papierbehang:

1. Banen Knippen

Het begint allemaal met het nauwkeurig knippen van de behangbanen. Gebruik hiervoor altijd een scherpe schaar, bij voorkeur een speciale behangschaar, om scheuren te voorkomen. Let erop dat de banen lang genoeg zijn, maar vermijd te lange banen, aangezien deze het aanbrengen bemoeilijken. Vooral bij patroonbehang is het van groot belang om al tijdens het knippen rekening te houden met het patroon.

2. Papierbehang Insmeren

In tegenstelling tot sommige andere behangsoorten wordt bij papierbehang niet de muur, maar het behang zelf ingesmeerd met lijm. Plaats de behangbaan met de voorkant naar beneden op een behangtafel. Smeer vervolgens de achterkant van het behang in met lijm en vouw het voorzichtig dubbel. Laat de vouwen bij het dubbelvouwen bol staan en druk ze niet te strak aan om te voorkomen dat ze zichtbaar blijven na het aanbrengen. Laat de baan na het vouwen 8-10 minuten liggen, zodat deze kan uitzetten. Direct bevestigen kan ervoor zorgen dat de banen op de muur uitzetten en naden bol gaan staan. Nadat de vouwen voorzichtig zijn losgemaakt, kan de baan worden aangebracht.

3. Papierbehang Aanbrengen

Na het insmeren is het tijd om de behangbaan op de muur aan te brengen. Zorg ervoor dat de eerste baan recht op de muur wordt geplaatst. Dit hoeft niet altijd loodrecht te zijn, maar kan in sommige gevallen beter recht ten opzichte van kozijnen en plafonds worden geplaatst. Om het behang strak op de muur te krijgen en overtollige lijm te verwijderen, is het van belang om het behang goed aan te drukken. Afhankelijk van het behangtype kunt u hiervoor een aandrukspatel of aandrukroller gebruiken. Het juiste gereedschap kiezen vindt u op de pagina met benodigdheden.

4. Papierbehang Afsnijden

Nadat de behangbaan goed is aangebracht, moet deze nog worden afgesneden. Net als bij het knippen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw mes scherp is. Gebruik afbreekmesjes en breek ze na elke 2/3 banen af om de scherpte te behouden. Dit vermindert eventuele rafels en scheuren aan het behang. Zorg ervoor dat de baan recht wordt afgesneden door bijvoorbeeld een spatel op het behang tegen het plafond of de plint te plaatsen. Beweeg vervolgens de spatel mee met het mes om ervoor te zorgen dat er strak langs het plafond of de plint wordt gesneden, waardoor scheuren en rafels worden voorkomen. Met deze tips bereikt u een professioneel resultaat bij het aanbrengen van papierbehang.

Bekijk de video!

Geen tijd om zelf
te behangen?

Ontdek dan het gemak van onze behangservice, met meer dan 30 jaar ervaring in behangwerk voor onze gewaardeerde klanten! Onze professionele behangdienst staat niet alleen klaar om deskundige hulp te bieden bij het aanbrengen van nieuw behang, maar helpt ook bij het moeiteloos verwijderen van oud behang.

Maak een afspraak
Image-header-behangservice