Hoe breng je vinylbehang aan?

Hoe breng je vinylbehang aan?

Vinylbehang is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Hier zijn enkele handige tips om het aanbrengen van vinylbehang soepel te laten verlopen:

1. Banen Knippen

Voordat u begint met het aanbrengen van vinylbehang, start u met het zorgvuldig knippen van de behangbanen. Gebruik altijd een scherpe schaar, bij voorkeur een speciale behangschaar, om scheuren te voorkomen. Let erop dat de banen lang genoeg zijn, maar vermijd overmatige lengte, omdat te lange banen het aanbrengen bemoeilijken. Dit geldt vooral bij patroonbehang, waarbij u tijdens het knippen al rekening moet houden met het patroon.

2. Vinylbehang Insmeren

In tegenstelling tot andere behangsoorten wordt bij vinylbehang niet de muur, maar het behang zelf ingesmeerd met lijm. Plaats de behangbaan met de voorkant naar beneden op een behangtafel. Smeer de achterkant van het behang in met lijm en vouw het behang voorzichtig dubbel. Laat de vouwen bij het dubbelvouwen bol staan en druk ze niet te strak aan. Anders blijven deze strakke vouwen zichtbaar na het aanbrengen. Laat de baan na het vouwen 8-10 minuten liggen, zodat deze kan uitzetten. Direct bevestigen kan ervoor zorgen dat de banen op de muur uitzetten en naden bol gaan staan. Nadat de dubbelgevouwen delen voorzichtig zijn losgemaakt, kunt u de baan aanbrengen.

3. Vinylbehang Aanbrengen

Met het behang ingesmeerd en uitgerust, kunt u beginnen met het aanbrengen van de eerste baan. Zorg ervoor dat deze recht op de muur wordt geplaatst. Hoewel loodrecht niet altijd nodig is, kan het in sommige gevallen beter recht ten opzichte van kozijnen en plafonds worden geplaatst. Om het behang strak op de muur te krijgen en overtollige lijm te verwijderen, is het essentieel om het behang goed aan te drukken. Afhankelijk van het behangtype kunt u hiervoor een aandrukspatel of aandrukroller gebruiken. Het juiste gereedschap kiezen vindt u op de pagina met benodigdheden.

4. Vinylbehang Afsnijden

Zodra de baan goed op de muur is aangebracht, moet deze nog worden afgesneden. Net als bij het knippen is het van belang om ervoor te zorgen dat uw mes scherp is. Gebruik afbreekmesjes en breek ze na elke 2/3 banen af om de scherpte te behouden. Hiermee voorkomt u rafels en scheuren aan het behang. Zorg ervoor dat de baan recht wordt afgesneden door bijvoorbeeld een spatel op het behang tegen het plafond of de plint te plaatsen. Beweeg vervolgens de spatel mee met het mes om ervoor te zorgen dat er strak langs het plafond of de plint wordt gesneden, waardoor scheuren en rafels worden voorkomen. Met deze tips bereikt u een professioneel resultaat bij het aanbrengen van vinylbehang.

Geen tijd om zelf
te behangen?

Ontdek dan het gemak van onze behangservice, met meer dan 30 jaar ervaring in behangwerk voor onze gewaardeerde klanten! Onze professionele behangdienst staat niet alleen klaar om deskundige hulp te bieden bij het aanbrengen van nieuw behang, maar helpt ook bij het moeiteloos verwijderen van oud behang.

Maak een afspraak
Image-header-behangservice