Behang verwijderen

Als u uw oude behang gaat verwijderen is het belangrijk om eerst te bepalen welke soort behang er verwijderd moeten worden. Zo is er onderscheid te maken in 4 verschillende soorten behang welke allemaal een andere werkwijze hebben als het gaat om het verwijderen van het behang. Om te bepalen welke soort behang u gaat verwijderen is het aan te raden om te proberen een stuk van het behang van de muur af te halen. Onderstaand wat hulpmiddelen om te bepalen welke soort behang dit bij u betreft.

Dit is behang wat bestaat uit een voorkant welke vaak van vinyl gemaakt is op een achterkant van vlies. Komt het behang heel makkelijk in grote stukken van de muur af waarna een kale muur overblijft dan is dit waarschijnlijk vliesbehang.

Dit is behang wat bestaat uit een voorkant welke van vinyl gemaakt is op een achterkant van papier. Komt de toplaag van het behang relatief makkelijk van de muur af waarna er nog een, vaak lichtbruine, papierlaag op de muur achterblijft dan is dit waarschijnlijk vinylbehang.

Dit behang is volledig gemaakt van papier. Hierin heb je papierbehang bestaande uit één laag maar ook uit 2 lagen, het zogenaamde duplex behang. Komt het behang moeilijk en vaak in kleine stukjes van de muur af dan is dit over het algemeen papierbehang.

Geverfd behang is behang wat na het aanbrengen geverfd is. Vaak betreft dit glasweefsel of glasvlies behang. Geverfd behang herkent u door de duidelijk zichtbare verflaag op het behang.

logo-wit@2x

Schinkelweg 69a
2712 BA ZOETERMEER

Tel. 079 – 316 51 96

E-mail info@debehanghal.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 12:00 - 15:00