Geverfd behang verwijderen

Hoe behang te verwijderen is afhankelijk van de soort behang welke verwijderd moet worden. Klik hier om te bepalen welke soort behang u wilt verwijderen.

Geverfd behang

Bij geverfd behang zorgt de verflaag voor een extra moeilijkheid bij het behangen. Deze verflaag laat namelijk geen vocht door waardoor het gebruik van afweekmiddel of een stoomapparaat direct op het geverfde behang geen effect heeft. Hiervoor zult u eerst de verflaag open moeten maken. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een prikroller welke over de verflaag gerold kan worden om kleine gaatjes in deze laag te maken. Nadat er gaatjes in het behang zijn gemaakt zal deze wel vocht doorlaten en is het dus mogelijk om net als bij papierbehang gebruik te maken van afweekmiddel of een stoomapparaat.

Behang afweekmiddel

Behang afweekmiddel kan gebruikt worden om het behang te verwijderen. Dit afweekmiddel maakt u aan met water zoals beschreven in de instructies op de verpakking. Vervolgens kunt u dit aanbrengen op het behang waarna het middel zijn werk gaat doen. Het aanbrengen kunt u bijvoorbeeld doen met een spons maar wordt ook vaak gedaan met een plantenspuit. Hiermee is het makkelijker om het middel goed te verdelen en voorkomt u dat het één grote kliederboel wordt. Vervolgens is na een paar minuten het behang te verwijderen met behulp van een plamuurmes. Mochten er delen toch nog goed vast blijven zitten dan heeft er vaak niet genoeg afweekmiddel gezeten. Breng op deze delen opnieuw het middel aan om dit alsnog eenvoudig te verwijderen. Uiteraard kunt u afweekmiddel en plamuurmessen in onze winkel vinden.

Stoomapparaat

Naast afweekmiddel kunt u ook gebruik maken van een stoomapparaat om het behang te verwijderen. U vult het stoomapparaat met water en steekt de stekker in het stopcontact. Vervolgens zet u het apparaat aan met de knop op de zijkant en wacht u tot deze begint te stomen. Let hierbij goed op want er kan tijdens het opwarmen wat water uitkomen. Zorg er dus altijd voor dat eventuele dingen die niet nat mogen worden zoals bijvoorbeeld de vloer goed afgedekt zijn. Als het apparaat eenmaal stoomt beweegt u het stomende gedeelte langzaam over het te verwijderen behang totdat deze duidelijk zichtbaar nat is. Vervolgens kunt u met behulp van een plamuurmes het behang verwijderen. Stoomapparaten kunt u huren in onze winkel.

logo-wit@2x

Schinkelweg 69a
2712 BA ZOETERMEER

Tel. 079 – 316 51 96

E-mail info@debehanghal.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 12:30 - 15:00