Behang Verwijderen: Tips voor Vliesbehang, Papierbehang en Vinylbehang

Behang Verwijderen: Tips voor Vliesbehang, Papierbehang en Vinylbehang

Het verwijderen van behang kan variëren afhankelijk van het type behang dat u wilt verwijderen. Hier zijn enkele handige tips voor verschillende soorten behang:

Vliesbehang verwijderen:

Vliesbehang, herkenbaar aan een vinyl toplaag op een vliesbasis, laat zich meestal eenvoudig in grote stukken van de muur verwijderen. In het geval dat de vlieslaag loskomt van de vinyl toplaag, maakt u deze vochtig met water en behangafweekmiddel, waarna u de laag eenvoudig per baan kunt verwijderen.

Papierbehang verwijderen:

Papierbehang, inclusief de papieren rugzijde van vinylbehang, kan soms wat uitdagender zijn om te verwijderen. Om deze taak te vergemakkelijken, zijn er enkele handige hulpmiddelen beschikbaar, zoals behangafweekmiddel en een stoomapparaat.

Vinylbehang verwijderen:

Vinylbehang, ook bekend als vinylpapier, bestaat uit een vinyl toplaag en een papieren rugzijde. Om vinylbehang te verwijderen, begint u met het droog verwijderen van de vinyl toplaag per baan. Vervolgens kunt u de achtergebleven papieren rugzijde met behulp van hulpmiddelen verwijderen.

Behangafweekmiddel:

Behangafweekmiddel is handig bij het verwijderen van papierbehang. Meng het afweekmiddel volgens de instructies op de verpakking en breng het aan op de papierlaag. Gebruik bijvoorbeeld een spons of plantenspuit om het gelijkmatig te verdelen. Na enkele minuten is het behang eenvoudig te verwijderen met een plamuurmes. Zorg ervoor dat elk deel voldoende is behandeld om schade aan de muur te voorkomen.

Stoomapparaat:

Een stoomapparaat is een alternatieve methode voor het verwijderen van papierbehang. Vul het apparaat met water, steek de stekker in het stopcontact en wacht tot het begint te stomen. Beweeg het stomende gedeelte langzaam over het te verwijderen behang totdat het goed doordrenkt is. Gebruik vervolgens een plamuurmes om het behang te verwijderen. Let op bij het opwarmen van het stoomapparaat, omdat er wat water kan lekken. Zorg ervoor dat kwetsbare oppervlakken goed zijn beschermd.

Met deze tips en hulpmiddelen kunt u behang efficiënt en zonder al te veel gedoe verwijderen. Behangapparatuur huren? Ook dat kan bij de Zoetermeerse Behanghal! Hiervoor kunt u terecht in onze winkel of via verhuren.

ZELF NIET DE MIDDELEN OM BEHANG TE VERWIJDEREN?

Huur ze dan bij ons! Ontdek het gemak van onze verhuurservice, met stoomapparaten, prikrollers, electro heaters en nog veel meer. Ook kun je gebruik maken van onze behangservice, met meer dan 30 jaar ervaring in behangwerk voor onze gewaardeerde klanten!

Ik wil iets huren!
Image-header-behangservice