Verwijderen van geverfd behang: effectieve tips en methoden

Verwijderen van geverfd behang: effectieve tips en methoden

Het verwijderen van geverfd behang kan een uitdaging zijn vanwege de verflaag die vocht blokkeert. Om deze extra hindernis te overwinnen, is het noodzakelijk om de verflaag open te maken. Een handige methode hiervoor is het gebruik van een prikroller, die over de verflaag kan worden gerold om kleine gaatjes te creëren. Nadat deze gaatjes zijn aangebracht, kan vocht doordringen, waardoor het gebruik van afweekmiddel of een stoomapparaat mogelijk wordt, vergelijkbaar met het proces bij papierbehang.

Behang afweekmiddel

Dit is de meeste effectieve oplossing om papierbehang te verwijderen, inclusief geverfd behang. Meng het afweekmiddel volgens de instructies op de verpakking en breng het aan op de papierlaag. Een spons of plantenspuit kan handig zijn voor een gelijkmatige verdeling, waardoor wordt voorkomen dat het een rommelige bedoening wordt. Na enkele minuten kunt u het behang eenvoudig verwijderen met behulp van een plamuurmes. Als bepaalde delen hardnekkig vastzitten, is het mogelijk dat er niet voldoende afweekmiddel is gebruikt. Breng op die plekken opnieuw het middel aan voor een probleemloze verwijdering. Let erop dat u tijdens het gebruik van het plamuurmes de muur niet beschadigt. Afweekmiddel en plamuurmessen zijn verkrijgbaar in onze winkel.

Stoomapparaat

Een stoomapparaat is een alternatieve methode om geverfd behang te verwijderen. Vul het apparaat met water, steek de stekker in het stopcontact en wacht tot het begint te stomen. Let op eventueel lekkend water tijdens het opwarmen en zorg ervoor dat kwetsbare oppervlakken goed zijn afgedekt. Eenmaal op stoom beweegt u het stomende gedeelte langzaam over het te verwijderen behang totdat het goed doordrenkt is. Gebruik vervolgens een plamuurmes om het behang moeiteloos te verwijderen. Stoomapparaten zijn beschikbaar voor verhuur in onze winkel.

Met deze effectieve tips en methoden kunt u geverfd behang succesvol verwijderen zonder uw muren te beschadigen. Bezoek onze winkel voor behangafweekmiddelen, plamuurmessen en stoomapparaten.

Zelf niet de middelen om behang te verwijderen?

Huur ze dan bij ons! Ontdek het gemak van onze verhuurservice, met stoomapparaten, prikrollers, electro heaters en nog veel meer. Ook kun je gebruik maken van onze behangservice, met meer dan 30 jaar ervaring in behangwerk voor onze gewaardeerde klanten!

Ik wil iets huren!
Image-header-behangservice